preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Događanja i natjecanja

Dan Star Warsa

Ljubitelji franšize Zvjezdani ratovi imaju svoj dan – 4. svibnja - May the fourth. Datum je nastao iz igre riječi, a kao referenca na popularnu krilaticu May the force be with you. Svim ljubiteljima Star Warsa čestitamo njihov dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 4. 5. 2021. 09:02

Svjetski dan plesa

Svjetski dan plesa obilježava se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.
Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 4. 2021. 10:24

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se već više od 50 godina, a svake godine ima svoj slogan i cilj - ovogodišnji je Obnovimo našu Zemlju. Dan planeta Zemlje ma i vlastitu himnu, Earth Day Anthem, koju je 2013. godine napisao indijski pjesnik Abhay Kumar te se snimila na svim službenim jezicima UN-a.
I naši su ga učenici obilježili raznim aktivnostima. Zavirite u galeriju kako biste vidjeli detalje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 22. 4. 2021. 08:32

Uskrsni ugođaj u školi

Tehnikom kaširanja naši su djelatnici prigodno ukrasili školsko dvorište čineći ga još veselijim i ljepšim!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 1. 4. 2021. 14:45

Predstavljeno idejno rješenje za novu školsku zgradu

U utorak, 30. ožujka, predstavljen je Idejni projekt za novu školsku zgradu OŠ Bogumila Tonija. Stavljanjem u funkciju planiranih prostora, tamo bi se smjestila razredna nastava sa svim pratećim sadržajima – uz učionice razredne nastave i dvoranu, smjestit će se i knjižnica, blagovaonica, kuhinja i drugi prateći sadržaji. Prostor će zadovoljavat sve uvjete za potpuno uključivanje učenika s tjelesnim invaliditetom. Završetak radova planiran je do kraja 2023. godine.
Realizacijom ovoga projekta razredna bi nastava imala jednosmjensku nastavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 31. 3. 2021. 11:05

Započinje rekonstrukcija i dogradnja podružnice OŠ Bogumila Tonija

Našim poteškoćama zbog ograničenoga prostora, čini se, nazire se kraj! Naime, iz Grada Samobora poručuju kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju zgrade u bivšoj vojarni kao podružnice Osnovne škole  Bogumila Tonija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 3. 2021. 14:57

"Oskarovci znanja"

Grad Samobor nagradio je samoborske “oskarovce znanja”, odnosno učenike koji trenutno pohađaju samoborske škole. Među njima zasluženo su mjesto dobili Jura Bošnjak i Luka Štrkalj te njihova mentorica Ivana Matić.
Uz Oskara znanja, nagrađeni su učenici dobili gradsko priznanje te novčani bon od 500 kuna i poklon paket Erste banke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 11. 3. 2021. 16:10

Proljeće u školskom dvorištu

Proljeće nam se približava i naše se školsko dvorište polako budi...
Školsko dvorište naše vrijedne tete spremačice održavaju tijekom cijele godine, a s prvim proljetnicama, i one se okreću i uređivanju cvjetnjaka. Uz zrake sunca, uživat ćemo i u veselim bojama mirisnoga proljetnoga cvijeća. Hvala našim spremačicama na njihovom trudu i doprinosu kojim uljepšavaju naše školske prostore!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 10. 3. 2021. 18:50

Obilježili smo Dan žena

Iako volimo i poštujemo naše žene svaki dan, posebno smo to obilježili na Dan žena, 8. ožujka. Sve su naše djelatnice dobile i prigodni poklon - divne jaglace kojima smo im simbolično iskazali poštovanje i zahvalnost.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 8. 3. 2021. 19:34

Ružičasti Bogumilac

Već tradicionalno, obilježili smo Dan ružičastih majica i Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja!
Naša škola prostor je nulte tolerancije nasilja i zajednica koja svaki dan nastoji živjeti afirmirajući općeljudske vrijednosti, a danas je jedan od onih dana tijekom godine kad to obilježimo na neuobičajen način - danas smo nosili ružičaste majice koje već četrnaestu godinu u svijetu simboliziraju borbu protiv vršnjačkoga nasilja. 
Samo smo danas svi bili ružičasti, a protiv nasilja borit ćemo se svaki dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 24. 2. 2021. 18:00

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva obilježavamo 22. veljače. Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.
Naučite pisati glagoljično pismo ili provjerite svoje znanje o glagoljičnim slovima ili zaigrajte memorijsku igru s glagoljičnim slovima na adresi: http://hrvatski.hr/volim-glagoljicu/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 22. 2. 2021. 08:40

Mjesec hrvatskoga jezika 2021.

Mjesec hrvatskoga jezika počeo je 21. veljače, a traje do 17. ožujka. To je manifestacija koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika, koji je proglasio UNESCO 1999. godine i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine.
U Mjesecu hrvatskoga jezika, koji se već niz godina obilježava u Hrvatskoj, ali i svugdje gdje se govori hrvatskim jezikom, posebna se pozornost usmjeruje na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima koje mu nisu bile sklone zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti, ističe Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 2. 2021. 11:34

'Asertivnost u razredu'

Učitelji naše škole večeras su prisustvovali predavanju " Asertivnost u razredu" (mrežna platforma Zoom). Predavačica Tanja Dejanović Šagadin, prof. psihologije i gestalt psihoterapeut, u uvodnom je dijelu naglasak stavila na aktivno slušanje i važnost komunikacijskih vještina. Podsjetila nas je i na važnost umijeća aktivnog slušanja, kao i na osnovna obilježja i tehnike asertivne komunikacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 16. 2. 2021. 20:47

Međunarodni dan pizze

Međunarodni dan pizze obilježava se 9. veljače pa vam povodom toga u nastavku donosimo nekoliko činjenica o tom jelu koje dosad možda niste znali.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 2. 2021. 08:49

Samoborski fašnik - i onlajn je fajn

Samoborski fašnik, jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ove godine traje od 5. do 16. veljače. Posebnost je ovoga fašnika što će se održavati online. I učenici i učitelji naše škole već tradicionalno sudjeluju u fašničkom programu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 8. 2. 2021. 20:12

510 paketa za Sisak

Dragi naši!
Od srca vam svima hvala na sudjelovanju u akciji Djeca djeci koja se realizirala u organizaciji Plavog bora, Dječjeg foruma, volonterskog centra Kad bi svi i Crvenog križa Samobor. Svi smo zajedno skupili 510 paketa koje smo pažljivo umotali i poslali u OŠ Viktorovac u Sisku. Zahvaljujući i vama, sve je učenike te škole dočekao poklon na školskim klupama.
Još ste jednom pokazali veliko srce, na svemu vam hvala!

Plavi bor

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 2. 2021. 08:38

Izmjene voznog reda autobusa

Od 1. veljače 2021. godine u primjenu ide novi izmijenjen i dopunjen vozni red (koji je bio u primjeni od početka školske godine 2020./2021. do 18.12.2020. godine) na lokalnim linijama na području Grada Samobora. Isti je prilagođen učenicima od 1. do 8. razreda te učenicima srednjih škola. Novi vozni red možete vidjeti na sljedećem linku:  https://www.autoturist.com.hr/izmijenjeni-vozni-red/

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 30. 1. 2021. 12:06

Odluka o realizaciji nastave po A-modelu Vijest ima dokument u privitku

Odlukom o organizaciji nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Samobor, svi se učenici vraćaju u školske klupe u ponedjeljak, 1. veljače. Pri realizaciji nastave i dalje će se poštivati sve epidemiološke mjere koje su na snazi.
Ovom se odlukom nastava realizira po A-modelu u periodu od 1. do 14. veljače. Daljni će tijek realizacije nastave ovisiti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
Odluka se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 28. 1. 2021. 15:01

Odluka o provedbi smotri i natjecanja Vijest ima dokument u privitku

Natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2020./2021., sukladno izmijenjenom Vremeniku natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021., uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja trebaju se organizirati i provesti sukladno preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske koji se nalazi ovdje.
Novi vremenik natjecanja i smotri potražite ovdje
Smjernice za provedbu natjecanja i smotri potražite ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 28. 1. 2021. 14:13

Nastavljamo s uređivanjem školskih prostora

Školski se prostori kontinuirano i sustavno uređuju kako bi škola na svim razinama osigurala kvalitetnu realizaciju odgojno-obrazovnog procesa. 
Još jedna u nizu novina jest uređeno spremište za kontejnere koje će svakako doprinijeti većem stupnju urednosti školskih prostora. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 28. 1. 2021. 12:17

Učiteljima isporučena prijenosna računala

U sklopu druge faze programa e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće u našu su školu pristigla još 53 prijenosna računala. Isti su podijeljeni učiteljima pa je sada svim našim učiteljima na taj način dodatno olakšan rad u odgojno-obrazovnom procesu. Sigurni smo kako će im to dodatno olakšati daljne pripreme za rad i realizaciju nastavnog procesa što će povećati kvalitetu poučavanja te učeničkog usvajanja nastavnih sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 27. 1. 2021. 19:06

RM@Schools - EIT Raw Material program (H2020) Projekt – bojanje s mineralima

U prosincu 2020. učenici OŠ Bogumila Tonija  s učiteljicama Ružom Barbarić Librić, prof. likovne kulture, Ivanom Matić, prof. matematike i fizike i Snježanom Horvatić, prof. geografije, sudjelovali su u realizaciji projekta RM@Schools – bojanje s mineralima unutar EIT Raw Material programa (H2020), koje provodi Rudarsko- geološko naftni fakultet iz Zagreba u suradnji s Rudnikom sv. Barbara iz Ruda i Gradskom knjižnicom Samobor.
Izložbu možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 19. 1. 2021. 19:36

Realiziran eTwinning projekt Christmas Programming & Greeting

U našoj školi završen je eTwinning projekt pod nazivom Christmas Programming & Greeting. Projekt se realizirao u adventu i okupio je 25 partnera iz Hrvatske, Turske i Srbije. U projektu su sudjelovali učenici 1.- 4. razreda i 6.e i 6.f razreda u okviru nastave informatike.
Učenici su u okviru projekta sudjelovali i u globalnom događaju Hour of Code, naučili osnovne algoritamske strukture i širili poruke dobrih želja povodom nadolazećih blagdana – Božića i Nove godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Volmost  datum: 19. 1. 2021. 16:05

Provedena evakuacijska vježba

Kako je i najavljeno, jutros su u našim školama realizirane vježbe evakuacije. Prije početka nastave održan je sastanak svih djelatnika jutarnje smjene na kojem je ravnateljica ponovila plan evakuacije i ukazala na smjerove najbržeg izlaska iz škole. Vježba je provedena pod nadzorom djelatnika Energo Inspekta i zamjenika načelnika stožera Civilne zaštite grada Samobora Krunoslava Znika.
Školsko je zvono u 8.30 sati najavilo vježbu. Učenici i učitelji su se  prema uputama sagnuli  pored svojih klupa, rukama zaštitili potiljak i po završetku zvona (kraj potresa) u kratkom roku napustili školsku zgradu te se uputili prema zbornom mjestu na igralištu iza škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 18. 1. 2021. 14:44

S novom godinom kroz nova vrata u obnovljene školske zgrade

U nove školske pobjede Bogumilci će doslovno kročiti kroz nova vrata! Zimski su praznici bili za učenike, a za to je vrijeme osoblje škole vrijedno uređivalo školske prostorije kako bi bile još ljepše svojim malim i velikim učenicima.
Matična je škola osvježila svoj izgled novim lijepim ulaznim vratima. Uređena su i dva nova sanitarna čvora. U obnovi ne zaostaju ni područne škole. Zgrade su obnovljene novim pročeljima, izmijenjenim prozorima i vratima. Kako bi učenicima predvorje bilo toplije i ljepše, stare je pločice zamijenio novi pod.
Nadamo se da će naše najmlađe razveseliti novo ruho naše škole!
U obilasku školskih zgrada, u društvu ravnateljice Milene Kolarec, bili su predstavnici Grada  dogradonačelnica Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin, a sve su njih jednako oduševile nove promjene u svim školskim zgradama.
U ime svih učenika i djelatnika zahvaljujemo se čelnicima Grada Samobora na svim vrstama podrške koje nam kontinuirano pružaju te tako pridonose kvalitetnijem odgoju i obrazovanju naših učenika!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 1. 2021. 21:31

Božićna čestitka

Poštovani roditelji i dragi naši učenici,

završili smo još jedno obrazovno razdoblje i privodimo kraju još jednu kalendarsku godinu. A ovu kalendarsku godinu još ćemo dugo pamtiti.

Nalazimo se u neuobičajenim životnim okolnostima. Sigurnost i zdravlje naše djece i naših obitelji trenutno su nam u prvom planu. Ne preostaje nam drugo nego živjeti u trenutku, biti zahvalni na onome što imamo, biti solidarni i hrabri kad god možemo i trebamo.

Ova nas je godina podsjetila na prave životne vrijednosti kao što su obitelj i zajedništvo. Danas smo svi zahvalni na obiteljskim trenucima, kada smo svi zajedno i zdravi. Više ih cijenimo i nastojimo imati što više takvih trenutaka. Naučili smo važnost pozitivnog razmišljanja, naučili da je važno prihvatiti i pružiti pomoć.

Ova godina bila je zahtjevna za sve nas te je postavila nove izazove i školama, obrazovnim djelatnicima, učenicima i roditeljima. Smatramo da smo ih uspješno svladavali u proteklom periodu i želimo zahvaliti svima vama, našim učenicima i roditeljima, na svoj podršci i razumijevanju.

U ovim blagdanskim danima koji su pred nama, želimo svima mir i da ih provedete u krugu vaših najmilijih.

Na kraju ove godine i u novoj godini želimo svima svako dobro i puno zdravlja!

Sretan Božić i novu 2021. godinu žele vam

                                                            djelatnici Osnovne škole Bogumila Tonija!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 23. 12. 2020. 15:09

Kako korona nije ukrala Božić

Učenici 2.a razreda, učiteljice Irena Dražić, Mirela Koščica i profesorica glazbene kulture Gordana Gluščić ispričali su nam priču o tome kako korona nije ukrala Božić. Tekst i glazbu posudili smo od već poznatog nam Luke Bulića, za sliku i ton zaslužan je Tomislav Guščić, a prilikom snimanja pomagala nam je i asistentica Dijana Pervan.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 14:28

Božićna šetnja Bogumilcem

Ni ovo neobično vrijeme nije zaustavilo širenje božićnoga duha u našoj školi. Bar virtualno prošetajte našim lijepim hodnicima koje su božićnom čarolijom ispunili učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama te učenici likovne grupe, a sve pod kreativnom palicom profesorice Ruže Barbarić Librić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 14:21

Čestitke zadrugara oduševile Zagrebačku županiju

Učenička zadruga Orhideja marljivo je radila i u ovom neobičnom vremenu. Učenici su sa svojom voditeljicom profesoricom Ružom B. Librić izradili prekrasne čestitke kojima je, u lijepoj tradicionalnoj maniri, škola čestitala nadolazeće blagdane. Jedna od adresa bila je i Zagrebačka županija koja je svoje oduševljenje čestitkama podijelila i na svojim službenim stranicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 10:55

Međunarodni dan planina

Opća skupština UN-a 11. prosinca 2003. godine proglasila je Međunarodni dan planina. Imajući na umu presudnu ulogu planina u održavanju ekosustava i njihovu osjetljivost na klimatske promjene, cilj obilježavanja ovog međunarodnog dana je podizanje svijesti o važnosti planina.

Više na www.fao.org/international-mountain-day

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 11. 12. 2020. 10:24

UNICEF-ov dan

UNICEF djeluje na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, koja je donesena 20. studenog 1959. godine. Njegova je temeljna zadaća da u suradnji s vladama i  civilnim sektorom pomaže u promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava djece. U preambuli Konvencije o pravima djeteta stoji: "Čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima."

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 11. 12. 2020. 10:19

Dan ljudskih prava

Međunarodni se dan ljudskih prava obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 11:10

Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca od 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje. Korupcija prodire u sve segmente društva i predstavlja najveću ugrozu gospodarskog, društvenog i političkog razvoja, te prosperiteta Republike Hrvatske.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 11:07

Tjedan solidarnosti Crvenog križa

Hrvatski Crveni križ, kao jedan od svojih najvažnijih tjedana, u razdoblju od 8. do 15. prosinca svake godine obilježava Tjedan solidarnosti.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 10:57

Sveti Nikola

U katoličkom svijetu, ali i općenito u tzv. zapadnoj kulturi 6. prosinca slavi se Sveti Nikola. Djeca ga najčešće povezuju s darovima koje djeca pronalaze u svojim čizmicama, a poznaju i Krampusa koji donosi šibe. No, tko je zapravo bio Sveti Nikola i od kuda dolazi legenda o darivanju djece?

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 21:47

Večer matematike kao tjedan matematike

Učenici i učitelji naše škole sudjelovali su u projektu Večeri matematike koji se ove godine zbog specifičnih okolnosti vezanih uz pandemiju COVID-19 održavao tijekom cijelog tjedna, od 31. 11.  do 4. 12. 2020.
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Učenici i njihovi učitelji su se jako dobro zabavili što možete vidjeti iz priloženih fotografija nekih od sudionika.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 11:06

Svjetski dan tla

Svjetski dan tla obilježava se 5. prosinca. Cilj obilježavanja Svjetskog dana tla je podizanje svijesti o tlu i održivom gospodarenju tlom za proizvodnju hrane, sirovina i energije te za održivost ekosustava i adaptaciju na klimatske promjene. Tlo je osnovni i ograničeni resurs, ugrožen degradacijskim procesima i lošim gospodarenjem. Jačanjem svijesti o životno važnim ulogama tla moguće je zaustaviti negativne trendove kako bi se osigurala produktivnost tla u skladu s rastućim potrebama stanovništva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 10:51

Volonterski dan

Međunarodni dan volontera proglasilli su Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Svim volonterima, kojima smo zahvalni na njihovom trudu i radu, čestitamo njihov dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 10:46

Danom osoba s invaliditetom

Ovaj se dan diljem svijeta obilježava na različite načine, od likovnih izložbi promicanja umjetnička djela osoba s invaliditetom do prosvjeda kojima se želi ukazati na teškoće u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 3. 12. 2020. 10:42

Međunarodni dan ukidanja ropstva

Živeći u modernom okruženju, u kojemu su politička prepucavanja i navijački sukobi najveći problemi, zasigurno je uznemirujuće znati da oko nas ropstvo i dalje postoji, i to u neposrednoj blizini. Zato budimo odlučni i pokažimo jasno DA ukidanju svakog oblika ropstva. Prema nikome, ali baš nikome, ne smije se ponašati kao da vrijedi manje od drugih...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 2. 12. 2020. 10:38

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije 1. prosinca se svake godine diljem svijeta obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a s ciljem podizanja svijesti zajednice o HIV infekciji, uključujući  potporu i razumijevanje za oboljele od AIDS-a i članove njihove obitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 1. 12. 2020. 10:39

Prva nedjelja adventa

Danas počinje došašće ili advent, u crkvenoj godini razdoblje pripreme za blagdan Božića, kada će se u mnogim domovima i u Hrvatskoj zapaliti prva svijeća na adventskome vijencu.
Za došašće se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri adventske nedjelje. Danas se pali prva, prema tradiciji nazvana prorokova svijeća. Druga je betlehemska, treća pastirska, a posljednja je svijeća anđela. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 11. 2020. 10:44

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji za cilj ima podsjetiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te podignuti svijest o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 25. 11. 2020. 10:52

Prometna učilica

Ministarstvo unutarnjih poslova ove godine organizira za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, 12. natjecanje osnovnoškolaca i 3. natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Natjecanja se provode u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinanciraju se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 11. 2020. 16:01

Edukacija kao prevencija Vijest ima dokument u privitku

S udrugom Ruka obilježavamo Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja (18. studenog). 
U nastavku pogledajte neke materijale udruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 16. 11. 2020. 16:30

Međunarodni dan tolerancije

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.
Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 16. 11. 2020. 10:44

Prof. Miklenić dobila plaketu Grada Samobora

/tekst i fotografije preuzete s mrežne stranica Radio Samobora/

Ove je godine u povodu proslave Dana grada organizirana zasebna svečanost za dobitnike Plaketa grada Samobora, koja je održana u petak, 16. listopada, u Galeriji Prica. Svojim sugrađanima je riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale uputio gradonačelnik Krešo Beljak, koji im je i uručio zaslužene plakete.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 20. 10. 2020. 23:41

Nikola Vujica na primanju kod predsjednika Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog saveza informatičara te učenike osnovnih škola i gimnazija koji su osvojili nagrade na europskim i svjetskim informatičkim natjecanjima, a kako bi im iskazao podršku i čestitao na uspjehu,
Među odabranima našao se i naš Nikola Vujica! Svi smo ponosni na Nikolino znanje i uspjehe te mu i ovim putem čestitamo i želimo još mnogo ovakvih uspjeha i lijepih trenutaka!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 14. 10. 2020. 10:40

Oznaka kvalitete za eTwinning projekt Winter holiday time

Profesorica Petra Birman i učenici 8.a i 8.b razreda nagrađeni su oznakom kvalitete za sudjelovanje u međunarodnom eTwinning projektu Winter holiday time. Države koje su sudjelovale u projektu su: Italija, Litva, Poljska, Španjolska i Hrvatska. Cilj projekta bio je  upoznavanje kulture drugih europskih zemalja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 28. 9. 2020. 17:47

Oznaka kvalitete za eTwinning project Christmas cards Vijest ima dokument u privitku

Platforma eTwinning, koja promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija, svake godine dodjeljuje oznaku kvalitete projektima koji su ispunili određene državne i europske standarde. Ove godine ta oznaka kvalitete dodijeljena je projektu Christmas cards u kojem su prošle školske godine sudjelovali učenici 8.f razreda s profesoricom Marijanom Dostal na satovima Engleskog jezika. Cilj projekta bio je osmisliti, izraditi i razmijeniti božićne čestitke sa školama iz drugih europskih zemalja te saznati nešto o njihovim božićnim običajima. U projektu je sudjelovalo više od dvadeset škola iz cijele Europe tako da nam je stiglo puno zanimljivih čestitki.
Čestitamo učenicima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 28. 9. 2020. 11:47
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored zvona
DOPODNE
0.  7.10 - 7.55
1.  8.00 - 8.45
2.  8.50 - 9.35 
3. 9.50 - 10.35
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

 

POPODNE
0.  13.10 - 13.55
1. 14.00 - 14.45
2. 14.50 - 15.35
3. 15.50 - 16.35
4. 16.40 - 17.25
5. 17.30 - 18.15
6. 18.20 - 19.05
7. 19.10 - 19.55

Upisi u 1. razred

Sve informacije o upisima u 1. razred osnovne škole pronađite ovdje.

   Razredi

Jelovnik


Anketa
Ovogodišnja nastava na daljinu

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 1317244
Ovaj mjesec: 5492
Ovaj tjedan: 1661
Danas: 301

Carnet
Javni web CARNeta - Vijest
13.05.2021. 12:28
Hrvoje Puljiz novi ravnatelj CARNET-a
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs imenovao je Hrvoja Puljiza novim ravnateljem Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNET na mandat od četiri godine. Kako bi osigurao ... The post Hrvoje Puljiz novi ravnatelj CARNET-a appeared first on CARNET .

07.05.2021. 10:08
Webinar: "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio"
U četvrtak, 13. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s webinarom pod nazivom "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio". Sedmi u ... The post Webinar: "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio" appeared first on CARNET .

06.05.2021. 15:52
Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aktivne mrežne opreme za nadogradnju okosnice CARNET mreže u sklopu projekta “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže appeared first on CARNET .

05.05.2021. 18:02
INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021
Postovani, U cetvrtak, 6. svibnja 2021., od 16:00 do 20:00 sati, odvijati ce se hitni radovi na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o.. Tijekom radova doci ce do ... The post INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021 appeared first on CARNET .

04.05.2021. 12:08
Istraživanje tržišta – uređaji za primjenu digitalne tehnologije u nastavi
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređaja za primjenu digitalne tehnologije u nastavi u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola ... The post Istraživanje tržišta – uređaji za primjenu digitalne tehnologije u nastavi appeared first on CARNET .

04.05.2021. 11:09
Digitalna pristupačnost CARNET-ovih usluga u sklopu programa e-Škole
CARNET nastavlja niz višegodišnjih aktivnosti osiguravanja i unaprjeđenja digitalne pristupačnosti svojih usluga kroz nove suradnje. S partnerskom tvrtkom OmoLab komunikacije d.o.o., uz angažiranje osoba s invaliditetom koje su napredni korisnici ... The post Digitalna pristupačnost CARNET-ovih usluga u sklopu programa e-Škole appeared first on CARNET .

03.05.2021. 18:02
INFO Najava radova – CARNET – 6.5.2021. 16-17 sati
Postovani, U cetvrtak, 6. svibnja 2021. u vremenu izmedju 16 i 17 sati su predvidjeni radovi na medjugradskim vezama prema Sibeniku, Slavonskom Brodu i Karlovcu pa se ocekuju prekidi na ... The post INFO Najava radova – CARNET – 6.5.2021. 16-17 sati appeared first on CARNET .

29.04.2021. 15:00
Webinar: "Loomen- Vrednovanje"
U četvrtak, 6. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s webinarom pod nazivom "Loomen – Vrednovanje". Šesti u nizu webinara namijenjen je naprednijim korisnicima CARNET Loomena, ... The post Webinar: "Loomen- Vrednovanje" appeared first on CARNET .

23.04.2021. 12:06
Elements of AI pokreće veliki natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola
Elements of AI dosad je u Hrvatskoj privukao više od 21 tisuću polaznika, a za učenike osnovnih i srednjih škola sada je pokrenuto AI School Challenge natjecanje. Nositelji projekta u ... The post Elements of AI pokreće veliki natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola appeared first on CARNET .

22.04.2021. 13:56
Nabava usluge izrade scenarija poučavanja
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi postupak javne nabave usluge izrade scenarija poučavanja. Nabava se provodi u sklopu projekta e-Škole koji je pak dio sveobuhvatnog programa modernizacije hrvatskog ... The post Nabava usluge izrade scenarija poučavanja appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju