preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka: 

4.b

Gornjogradske priče

U utorak, 20. ožujka, išli smo na terensku nastavu u Zagreb na Gornji grad. Program se zvao „Gornjogradske priče“. Na početku smo upoznali vodiče, a zatim smo se podijelili u dva ceha: srebrnarski i krojački ceh.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 14. 4. 2018. 23:58

Gornjogradske priče za četvrtaše - kostimirani razgled grada

U utorak, 27. ožujka i srijedu, 28. ožujka, učenici četvrtog razreda proveli su u društvu kralja Bele IV. kao njegovi trubači, pomoćnici i, najvećim dijelom, podanaci. Otputovali smo u svijet legendi s Mandušom, zavirili u Zagorkinu Kći Lotrščaka i Šenoino Zlatarovo zlato, upoznali se s Katarinom, zaštitnicom učenika i učitelja, sa strogim jezuitima, isusovcima i nezaobilaznim i nestašnim Petricom Kerempuhom. Rastužila nas je priča o kmetu Matiji Gupcu i njegovoj sudbini. 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 3. 2018. 23:24

Obilježili smo Dan sreće

Jeste li znali da se 20. 3. obilježava Međunarodni dan sreće? U našoj školi na sasvim poseban način obilježio ga je 4. b razred. Imali smo prodajni sajam učeničkih rukotvorina – a cijeli posao – od ideje do prodaje organizirali su učenici. 

Hvala svim našim prijateljima iz škole koji su kupovali na našem štandu i na taj nas način podržali!

4. b razred i učiteljica Marija 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 3. 2018. 22:33

Volim hrvatski i jezična patrola iz 4. b

Na dodatnoj nastavi iz hrvatskog jezika, koja djeluje pod radnim nazivom «Jezična patrola», bavimo se hrvatskim jezikom i pravopisom, najčešćim jezičnih pogreškama, nedoumicama, pravilima i iznimkama. Tražimo i ispravljamo greške u jeziku – a krećemo od svojih bilježnica. 
Nije zato čudno da je uslijedio poziv iz Gradske knjižnice Samobor da baš mi ove godine sudjelujemo u programu Volim hrvatski. Rado smo se odazvali, a nije nas bilo strah ni kada su nam rekli da ćemo o jeziku raspravljati sa srednjoškolcima. Obećali su nam bombone. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 15. 3. 2018. 08:34

Hana i Martin na županisjkom Natjecanju iz matematike

U srijedu, 28. veljače, išli smo na županijsko Natjecanje iz matematike. Na put za Jakovlje, gdje se natjecanje održavalo, krenuli smo u 7.30 sati. Išli smo okolnim putem jer smo trebali pokupiti učenike iz drugih škola naše županije. Zbog toga smo u Jakovlje stigli tek u 9.30 sati. Kad smo stigli, prvo smo doručkovali, a nakon doručka išli smo pisati testove. Poslije toga malo smo prošetali školom. Nakon toga smo išli gledati crtani film «Mali šef». Ručak je bio poslije filma, a nakon toga i objava privremenih rezultata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 10. 3. 2018. 23:27

Prezentacija o Sinjskoj alci

Jedan sat prirode i društva Dora Vučinić pripremila je prezentaciju za cijeli razred. Kako je do toga došlo – napisala je sama.

Učili smo o nematerijalnoj kulturnoj baštini Republike Hrvatske u koju se ubraja i Sinjska alka. Odmah sam se sjetila jedne stare fotografije koju imamo doma i na kojoj moj prapradjed trči alku. Ispričala sam o tome i učiteljica mi je rekla da mogu donijeti tu sliku i saznati što više detalja o njoj. Na toj velikoj, crnobijeloj fotografiji moj prapradjed Nikola Šuić (to je bio tata moje prabake) gađa kopljem i to u sridu! Ne jednom, nego dva puta moj je prapradjed pobijedio na Sinjskoj alci. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 19. 2. 2018. 17:00

Ida voditeljica i Hana trubačica

U nedjelju, 11. veljače, svi učenici drugog razreda naše škole sudjelovali su na 193. Samoborskom fašniku. Naša prijateljica Ida Galetić vodila je program za sve drugaše naše škole. Bila je odjevena u kostim Havajke, a tema je bila more. Ida je najavljivala grupu po grupu učenika, a oni su na pozornici čagali. Svi su bili fenomenalni. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 12. 2. 2018. 16:57

Prezentacija juda u školi

U ponedjeljak, 12. veljače, imali smo neobičan sat tjelesnog. Treneri Judo kluba Samobor prezentirali su nam judo kao sport. Prvo su nam pokazali vježbe za razgibavanje, a kasnije smo igrali igru „Magarac“. Borili smo se na dva načina – zaustaviti protivnika da se digne na noge i dotaknuti protivniku petu. Na kraju su nam treneri pričali o judu i odgovarali na naša pitanja. Ostalo nam je malo vremena pa smo učili kako baciti protivnika na pod. Nakon toga dobili smo letke za upis u Judo klub Samobor. Ovaj sat tjelesnog bio nam je zabavan i poučan.

Nika Suša i Lena Božić, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 12. 2. 2018. 16:55

Ples pod maskama

I ove godine 9. veljače u našoj školi održan je Ples pod maskama. Počeo je u 17 sati, a završio oko 19 sati. Djeca su se maskirala u najrazličitije maske. Organizatori su bili svi učenici četvrtog razreda naše škole. Cijena ulaznice bila je 10 kuna i za ulaznicu je svako dijete dobilo besplatni ledeni čaj i krafnu.
Nekoliko dana prije plesa učiteljica nam je dala zaduženja – neki su bili zaštitari, neki pomagači oko glazbe, dio razreda pripremio je plesnu točku za otvorenje Plesa pod maskama, neki su vodili program.
Svaki razred predstavio se jednom točkom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 12. 2. 2018. 16:53

Ples pod maskama

U petak,  9. veljače, u našoj je školi održan već tradicionalni ples pod maskama. Organizatori su bili učenici četvrtog razreda koji namjeravaju sav prihod od plesa iskoristiti za potrebe četverodnevne terenske nastave. 
Nekoliko snalažljivih četvrtaša začas je na ulazu propustilo više od tristo raznovrsnih maski željnih plesa i zabave.

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 12. 2. 2018. 11:18

Tajna rođendanska zabava

U petak, 8. prosinca, bio je tajni party za učiteljicu. Dogovori su počeli samo dan ranije – u četvrtak, 7. prosinca.
To je bilo ovako: Nikol i Filip su donijeli tortu, Gabrijel i Hana donijeli su suđe, Nika je donijela balone, vrpcu i sok. Baka Ivana i Nike – gospođa Danica Suša – ispekla je domaće kolače za sve! Lena B. je donijela sokove, Luna je donijela svijećice, a Lena M. i Dora napravile su čestitku.   

Sve smo to smislili za učiteljicu. I onda je ona došla sat ranije i pokvarila party!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 12. 2017. 12:15

Grad koji je mržnji zatvorio vrata

U nastavku se nalaze kratke priče učenika na naslovnu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 12. 2017. 11:53

Večer matematike

Večer matemstike u našoj je školi održana 7. prosinca. Organizirane su razne igre za sve razrede. Mi smo bili u učionici s 4. c razredom i njihovom učiteljicom. Voditeljice toga programa bile su učiteljice Marija i Darinka i učenici viših razreda. Bilo je puno zanimljivih igara poput igre asocijacije, igre «Dijeli i ne ljuti se». Iz našeg razreda bili  su Lovro, Ivan, Gabrijel, Ida, Lena M., Hana, Filip i Jakov . Najbolja je stvar kod Večeri matematike bila da su i roditelji i starija braća i sestre mogli doći i prisjetiti se tih školskih dana i vremena kad su bili djeca. Kad je Večer matematike bila gotova, svi su otišli sa smješkom na licu.

Filip Severec, 4.b  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 8. 12. 2017. 12:07

Humanitarna utrka Velika srca trče

Humanitarna utrka Velika srca trče održana je 3. prosinca. U njoj su sudjelovali brojni učenici 4. b razreda.
Ova utrka održala se pod pokroviteljstvom udruge Nova budućnost. Cilj utrke je prikupiti što više novca za pomoć njihovim štićenicima. Za svaki pretrčani krug svaki trkač zaradi nešto novca.
​Ideja o takvoj vrsti pomoći potekla je od članova Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor i Škole trčanja Samobor koji su organizirali humanitarnu akciju.  Sponzori su donirali novac za određenu količinu pretrčanih krugova, odnosno kilometara. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 4. 12. 2017. 11:58

Četvrtaši u MSU

U četvrtak, 9. studenoga, svi su učenici četvrtog razreda, u pratnji svojih učiteljica, bili na terenskoj nastavi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Tamo su gledali igrani film Blizanke koji je nastao prema istoimenom romanu i scenariju Ericha Kästnera. Pisac se i osobno pojavljuje u filmu kao pripovjedač. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 13. 11. 2017. 10:05

Po znanju se đak poznaje!

Prošli petak 20.  listopada 2017., održan je kviz u GKS Samobor «Koliko poznajem prošlost svoga grada?» Na kvizu su se natjecali učenici OŠ Samobor, OŠ Milana Langa iz Bregane i učenici naše škole. Predstavnik našeg razreda bio je Jakov Mirošević.
Naši novinari porazgovarali su s Jakovom i postavili mu nekoliko pitanja u vezi kviza.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 10. 2017. 16:17

Dan kruha – dan dijeljenja

Svake godine, još od prvog razreda, s učiteljicom za Dan kruha organiziramo humanitarnu akciju za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.
U prvom razredu svako je dao po malo od svoga kruha i peciva što smo donijeli na blagoslov za Dan kruha. Sljedeće godine – u drugom razredu – predložili smo da uz kruh pošaljemo i malo igračaka i knjiga za djecu. Tako smo napravili i u trećem i ove godine zadnji put s učiteljicom – u četvrtom razredu. Svatko je donio neku igračku, knjigu, tenisice, puzzle, bilježnice, olovke…
Skupili smo jako puno stvari. Nekoliko roditelja pomoglo je učiteljici odnijeti sve te stvari. Mi smo sretni što smo pomogli i što smo sudjelovali u ovoj akciji sve četiri godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 26. 10. 2017. 17:50

Razredna pravila u strip formi

Ovaj tjedan učili smo o dokumentarnom filmu. Na satu razrednika pogledali smo dokumentarni film Hrvatske televizije Strip u Hrvatskoj – stripovi za djecu. U tom dokumentarcu o stripu govore najpoznatiji hrvatski strip crtači. Dio priloga snimljen je u našem razredu, a dio u Gradskoj knjižnici Samobor. Nas su snimali kad smo bili drugašići i puno čitali stripove. Strip je osma umjetnost i djeca ga jako vole. Nakon odgledanog dokumentarca zadatak je bio stripom prikazati razredna pravila, vrijednosti i posljedice. Svaki učenik nacrtao je svoj strip.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 15. 10. 2017. 19:42

Snovi, zbrka misli i još ponešto

Ovoga tjedna pisali smo i razmišljali o svojim snovima, o tome kako u životu treba gledati naprijed, oprostiti i pričekati s ljutnjom jer – svatko ima svoju priču i svoje razloge za postupke koji nekada nisu vidljivi odmah i svima.

Na novinarskoj grupi izabrali smo najbolje radove. Slijede neki od njih…

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 14. 10. 2017. 23:07
 

Raspored zvona

dopodne -
0. 7.10 - 7.55
1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35 - veliki odmor
3. 9.50 - 10.35
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

popodne -
0. 13.10 - 13.55
1. 14.00 - 14.45
2. 14.50 - 15.35 - veliki odmor
3. 15.50 - 16.35
4. 16.40 - 17.25
5. 17.30 - 18.15
6. 18.20 - 19.05
7. 19.10 - 19.55


Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Koliko vremena provodiš uz mobitel?Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 757231
Ovaj mjesec: 3000
Ovaj tjedan: 345
Danas: 3

Carnet
Javni web CARNeta - Vijest
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr  te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

12.06.2018. 14:17
Nacionalni CERT u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018
Nacionalni CERT i ove je godine sudjelovao u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018 koju je organizirala Agencija EU-a za kibernetičku sigurnost (ENISA) u suradnji s tijelima i agencijama iz područja kibernetičke sigurnosti iz cijele Europe. 

06.06.2018. 09:38
Hrvatske škole u europskom projektu za razvoj digitalnih kompetencija
S početkom školske godine 2018./2019., posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, nastavnici 1. i 2. razreda svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj moći će koristiti inovativnu CRISS platformu za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija svojih učenika.

28.05.2018. 13:52
Održana svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati u I. tehničkoj školi Tesla održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja namijenjenog svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj „Lektira na pozornici robotskog kazališta“.

24.05.2018. 11:45
Dodjela nagrada pobjedničkim scenarijima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati u I. tehničkoj školi Tesla, održat će se svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“ . Pozivamo sve sudionike natjecanja, ali i sve zainteresirane za ovaj uspješan projekt da se pridruže i sudjeluju na svečanoj dodjeli nagrada koju će voditi glumac Bojan Navojec.

22.05.2018. 15:35
CARNET na Znanstvenom pikniku 2018.
Sedmi po redu Znanstveni piknik održat će se od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun (Otok Univerzijade) u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.  

21.05.2018. 13:46
Scientix webinar: „An introduction to Scientix and eTwinning“
U sklopu Scientix 3 projekta u utorak, 22. svibnja 2018. godine, u 18.00 sati održat će se webinar pod nazivom „An introduction to Scientix and eTwinning“.

preskoči na navigaciju